2012. március 17., szombat

A gyógyító kód - a módszer

Korábban írtam a funkcionális orvoslásról, amely rendszerszemlélettel vizsgálja az embert, és a betegségeket az okaiknál fogva gyógyítja. A módszerei a természettudományos paradigmákon belül maradnak, a megközelítése számít új paradigmának az orvoslásban.

Ebben az írásban egy olyan módszert mutatok be, amelynek részei a modern kvantumfizika és orvostudomány határai közelében vannak, hol a természettudományos paradigmán belül, hol kívül. Az egyik szerző, Dr. Ben Johnson szerepelt röviden a Titok c. filmben is, egyetlen orvosként. A hatásmechanizmust  még nem tudják elmagyarázni a szerzők természettudományos módon. Ehhez tartozik két DE.

Első DE: ez sok olyan gyógyszerre is igaz, amelyeket sok éve használ a vegyszer alapú orvoslás: nem ismert a hatásmechanizmusa például a Zoloft-nak, a Xanax-nak, vagy a Risperdal-nak!

Második DE: a Gyógyító kód (The Healing Code) módszere egy nagyon jól mérhető tényező (HRV, heart rate variability, szívfrekvencia-variabilitás) tekintetében éppen azt a hatást váltja ki, amit a szerzők kulcsfontosságúnak tartanak. Ennek következtében pedig rengeteg betegségből és problémából tudtak pácienseket kigyógyítani. A könyv már magyarul is elérhető például itt.

Ez eddig elég misztikusnak hangzik, de nagyon tömörítve nézzük meg, milyen állításokra alapozzák a módszert. Aztán végül a módszert is bemutatom.

A módszer elméleti alapjai

1. Az emberek immunrendszere majdnem minden betegséget képes meggyógyítani, ha megfelelően működik. Ebben az orvosok és biológusok nagy többsége ma már egyetért.

2. Az immunrendszer jó működését a stressz kapcsolja ki. Ne csak a mindennapi izgalmakat értsük ezen a stresszen, hanem a vegetatív idegrendszerben és a szervezet sejtjeiben eltárolt emlékek által okozott tudattalan stresszt is. Ennek a stressznek a mérésére széleskörűen a leginkább elfogadott mérőszám a HRV. Ilyen stressz-helyzetekben a szervezet működésében a sejtek szintjén is az anyagcsere (táplálékfelvétel, salakanyag ürítés) lelassul vagy teljesen leáll, és az immunrendszer sem végzi ilyenkor a javító, gyógyító, növesztő funkcióit. Ez hosszú távon a teljes szervezet gyengüléséhez vezet, és a leggyengébb láncszem elszakadásánál, valamelyik szerv megbetegedésénél mutatkozik meg a hatás. Abban a kérdésben is alakul az orvostársadalomban a konszenzus, hogy a krónikus betegségek 90-95%-át stressz okozza. Új kutatások azt is kimutatták, hogy szervátültetéskor a donor emlékei megjelennek a szervet befogadó emberben. Az az elmélet alakult ki, hogy az emlékek a sejtek szintjén, energiamintázatokban és képek formájában tárolódnak az emberekben. Gyermekkori, vagy más, már nem tudatos rossz emlékek, traumák válthatnak ki ártatlan helyzetekben is stressz-reakciókat.

3. Az immunrendszer jó működésének helyreállításához a káros energiamintákat, képeket kell megváltoztatni, vagy a hatásukat gyengíteni. Az elgondolás szerint az alábbi módszerek hasonlóan működnek, mint a kipufogódob, amely a hangot ellentétes fázisú ugyanolyan hanggal semlegesíti. Itt az energiaminták ellentétes fázisú visszacsatolása a 4 gyógyító központon keresztül fejti ki hatását a szervezet összes sejtjére és a bennük tárolt káros emlékekre, képekre.

A 4 gyógyító központ és kezelésük:

  • az orr és a szemöldök vonalának találkozása, más néven "harmadik szem", a fejen belül az agyalapi mirigy és a tobozmirigy;
  • az ádámcsutka, illetve a pajzsmirigy;
  • az állkapcsok mindkét oldalon a fül alatt, illetve belül az amygdala, a hippocampus, és a gerincvelő;
  • a halántékok, illetve belül a két agyfélteke és a hipotalamusz.

A kezelés szó szerint a kezeinkkel történik. Érintsük össze mindkét kezünkön az öt ujjunkat, mintha az ujjainkból jövő képzelt fénysugarakat akarnánk egy pontba fókuszálni, és irányítsuk mindkét kezünk ujjait az éppen kezelt gyógyítóközpont felé 5-7 cm távolságból. Ha fáradtság, vagy valamilyen más ok miatt nem tudjuk több percen keresztül az adott pozíciókban tartani a kezeinket, akkor az alábbi ábrákon bemutatott pihenő pozíciót válasszuk, vagy ha az sem megy, képzeljük el, hogy a kezünket a megfelelő pozícióban tartjuk.

Az első gyógyító központ kezelése az alábbi ábra szerint végzendő, bal oldalon a kéztartás, jobb oldalon a pihenő pozíció:




A második gyógyító központ kezelése az alábbi ábra szerint végzendő, a kéztartás és a pihenő pozíció megegyezik, utóbbiban a mellkasra helyezzük a kezeket:



A harmadik gyógyító központ kezelése az alábbi ábra szerint végzendő, bal oldalon a kéztartás, jobb oldalon a pihenő pozíció:



A negyedik gyógyító központ kezelése az alábbi ábra szerint végzendő, bal oldalon a kéztartás, jobb oldalon a pihenő pozíció:




A kezelés menete

Válasszunk ki egy problémát, betegséget, vagy traumatikus emléket, amelyet szeretnénk megoldani, meggyógyítani! Javasolt a legsúlyosabb, legzavaróbb problémát, illetve a legkorábbi emléket kiválasztani. Várhatóan 6-8 hétig ennek a kezelésével fogunk foglalkozni. Azonosítsuk a problémához kapcsolódó érzelmeinket és egészségtelen hiedelmeinket.

A módszer alkalmazásához minden nap három alkalommal legalább 6 percig legyünk nyugodt, csendes helyen, ahol nem zavarhatnak meg.

Mondjuk el az alábbi imát, behelyettesítve az éppen kezelt problémát:

Imádkozom, hogy az összes ismert és ismeretlen negatív képet, egészségtelen hiedelmet, káros sejt-emléket és minden fizikai problémát, amely kapcsolódik a ____________ -hoz (itt mondjuk a kezelendő problémát), találjak meg, nyissam fel és gyógyítsam meg azáltal, hogy az Isten fénye, élete és szeretete betölt engem. Imádkozom, hogy ennek a gyógyításnak a hatása legyen százszoros.

Ezután végezzük el a kezeléseket a négy gyógyító központon a fenti ábrák szerint, a megadott sorrendben. Egy központot legalább 30 másodpercig kezeljünk, és legalább 6 percig tartson az egész kezelés. Ezalatt legalább egyszer mindegyik központot kezeljük. Közben egy, az adott problémát ellentételező pozitív állítást ismételjünk többször. Például ha a probléma gyökere az öröm elfogadása, akkor a pozitív állítás lehet: "Minden nap egy ajándék, és úgy döntök, hogy minden ajándékot örömmel és hálával nyitok fel."

Amikor nem magunkat, hanem egy embertársunkat gyógyítjuk a kódokkal, akkor a fenti imát úgy mondjuk, hogy az embertársunkat töltse be Isten fénye, élete és szeretete.

Mi ez a gyógyító energia?

A szerzők, Dr Alex Loyd és Dr Ben Johnson hite szerint a feltétel nélküli tiszta szeretet energiája az igazi gyógyító energia.

Mi fog történni?

Az eddigi tapasztalatok szerint ahogy a káros emlékképeket megjavítjuk (nem tüntetjük el!), elhalványulnak, elapad az energiájuk és a káros hatásuk megszűnik. Várható, hogy más káros emlékképek lesznek a leginkább zavarók, ezért érdemes ezek gyógyítására átállnunk.

Ha nem történik változás, akkor az adott problémához kapcsolódó képek közül válasszunk egy másik intenzív képet, és kezeljük azt.

Csoda? Misztikum?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a módszer működik. Érteni vélünk részleteket a háttér mechanizmusokból, de nincs még tudományos magyarázatunk rá.

Ettől még használhatjuk, ahogy sok olyan eszközt használunk, amelyekről fogalmunk sincs, hogyan működnek. De ettől még működnek.

"A csodák nem a Természet ellenére működnek, hanem a Természetről való tudásunk ellenére." (Szt. Augusztin)

UPDATE: Időközben megjelent a hivatalos magyar fordítás, és a könyv kiadói tanácsadással is segítik az érdeklődőket. Őket itt lehet elérni.

11 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. A könyv már kiadásra került magyar nyelven is. Én az Agykontroll Kiadótól rendeltem.

    VálaszTörlés
  3. Nekem megvan könyvbe, és nagyon csodálatosnak tartom.
    Mindenkinek szívből ajánlom,én használom magamon is és másoknak is, ajánlottam, mert teljes a gyógyulás.

    VálaszTörlés
  4. Hálásan köszönöm sokak nevében, hogy a közkincsnek titulált értéket amit most már Magyaroszágon is forgalmaznak, végre valaki érthetőbbé és elérhetővé teszi azok számára is, akik nem tudnak vagy nem mernek bele fektetni a könyvbe. A könyv valóban csodálatosan irja le, én csak angolul olvastam, az eljárást- de az ön által elérhető változatot magam is osztottam tovább.

    VálaszTörlés
  5. Most olvasom a könyvet és nagy reményeket fűzök hozzá. Előrelapoztam a gyakorlatokhoz és nem értem: a 2. kéztartás: "Közvetlenül az ádámcsutka fölött" írja, de a képen a kulcs-csonton van a keze. Itt a fenti ábrán nincs szó ádámcsutkáról, itt a könyvben lévő ábrát itt pihenő-poziciónak írja. Most, akkor hol van az ádámcsutka felett? a felett, az, ugye az ég-felé tart, akkor az már a torok,a garat...az itteni ábra: pihenő-ábra, de az inkább kulcs-csont, mint mellkas...szóval, most hol van a 2.kezelő-pozició és hol a pihenő? Köszönöm a választ!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Margó!
      Javaslom megnézni, több videón is elérhető a kéztartások bemutatása.
      Az egyik videó: https://youtu.be/IgMUZE43GTU?t=1m57s
      Üdv, Attila

      Törlés
    2. Köszönöm Attila, máris nézem! Üdv Margó

      Törlés
    3. Több youtubest megnéztem, nekem ez tetszett legjobban képileg meg szövegileg is: https://www.youtube.com/watch?v=IgMUZE43GTU
      Üdv Margó

      Törlés
  6. Az lenne a kérdésem,h.miközbe végzem a gyógyító kódot,mire kell gondolni?a pozitív vagy a negatív érzésre? Köszönöm.

    VálaszTörlés
  7. Egy kérdésem lenne ! Én nekem szívelégtelenségem van A bal kamra nem zár össze és így viszafolyik egy kicsit a vér Melle szükület is van Van esélyem a gyogyulásra?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Edit!
      Az 5 évvel ezelőtti posztom óta megjelent a könyv magyar fordítása, és van mód a kiadónál egyéni konzultációra. Azt javaslom, kérdésével forduljon hozzájuk itt: http://agyogyitokod.hu/
      Üdv, Attila

      Törlés